Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜ.Ο.Δ.

Αγαπητοί φίλοι ,
Η Δημιουργική Ομάδα Διονύσου συμμετείχε ,από τον Ιούνιο του 2013 , στις διεργασίες μαζί με άλλες ομάδες , κινήσεις και πολίτες για την δημιουργία νέας δημοτικής παράταξης. Πρώτο μέλημα της ήταν η δημιουργία μιας παράταξης αρχών και αξιών ,με σεβασμό στην διαφορετικότητα ,με σύνθεση των απόψεων, με ειλικρίνεια και συλλογικότητα . Καταφέραμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα κατασ...τατικό ιδιαίτερα δημοκρατικό και καινοτόμο στα μέχρι σήμερα δεδομένα .Μία Ιδρυτική Διακήρυξη με σαφή προσανατολισμό . Συμφωνήσαμε σε μία διαδικασία εκλογής οργάνων όπου κάθε αρχικό ιδρυτικό μέλος θα μπορούσε να φέρει στην Παράταξη από ένα έως πέντε μέλη ώστε να δημιουργηθεί ένα περισσότερο
αντιπροσωπευτικό εκλεκτορικό σώμα .
Η πρώτη παρέκκλιση από κάποιον-ους ήταν να εγγράψουν δώδεκα μέλη αντί πέντε ,στο οποίο δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία διότι πιστεύαμε ότι στην νέα παράταξη έχουμε κατακτήσει την συλλογικότητα ,την εμπιστοσύνη μεταξύ μας ,ότι εκφράζουμε το διαφορετικό στα δημοτικά δρώμενα πέρα από μηχανισμούς και συστήματα τα οποία καταδικάζαμε.Μάταιο όμως ,διότι το απορρίπταμε οι ρομαντικοί της υπόθεσης ,κάποιοι άλλοι είχαν ιδιοτελείς σκοπούς.
Η δεύτερη παρέκκλιση ήταν το γεγονός ότι ενώ είχε συμφωνηθεί ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο είχε αποφασιστεί από το σύνολο της Προσωρινής Επιτροπής στην Ιδρυτική Συνέλευση κάποιοι , για λόγους τους οποίους μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν ,προσπάθησαν να αλλάξουν το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα σε μία Συνέλευση η οποία είχε σαν θέμα μόνο την Ιδρυτική Διακήρυξη και την αποδοχή της από τα νέα μέλη τα οποία είχαν προταθεί από τα αρχικά. Είναι σίγουρο ότι η μετατόπιση για τρείς μέρες δεν έχει ιδιαίτερη σημασία όταν στην συνείδηση σου είναι η εμπιστοσύνη μεταξύ συνοδοιπόρων , αλλά στόχος τελικά ήταν άλλος η δημιουργία ενός καλύτερα στημένου μηχανισμού ,ο οποίος θα ελέγξει την ψηφοφορία για την Δ.Ε. και θα εκλέγονταν αυτοί που ο μηχανισμός είχε αποφασίσει. Στην εκλογική διαδικασία υπήρξε σαφής σταυροδοσία με στόχο τον αποκλεισμό της Δημιουργικής Ομάδας και των μελών της ,ώστε να μην έχει κανέναν εκπρόσωπο στην Δ.Ε. . Άλλωστε μέλος της Δ.Ε. διέρρεε ότι η Δημιουργική ομάδα ήθελε να κυριαρχήσει στην Διοικούσα και στην παράταξη ,ήταν βεβαίως ο ίδιος ο οποίος διαλαλούσε ότι δεν συνομιλεί με κανέναν αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι μιλούσε με όλους για ιδίων όφελος . Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε πως θα το πετύχαινε αυτό η ΔΗΜ.Ο.Δ. όταν υποψήφιος ήταν μόνο ένα μέλος της και για λόγους διευκόλυνσης της διαδικασίας έβαλε υποψηφιότητα και ακόμα ένα μέλος το οποίο μάλιστα πριν ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής δήλωσε να ψηφιστούν οι νεότεροι ,να επισημάνουμε ότι το συγκεκριμένο μέλος συμμετείχε σε όλες τις συζητήσεις για την δημιουργία της παράταξης, παρόλα αυτά ο μηχανισμός επέλεξε να μην εκλεγεί . Αγαπητοί φίλοι πριν ακόμα ξεκινήσουμε ,από την αρχή, καταπατήθηκε το πνεύμα της Ι.Δ. και του καταστατικού, αλήθεια τι διαφορετικό τελικά πρεσβεύουμε .Μήπως τελικά αποτελούμε ένα άλλο σύστημα και δεν μπορούμε να εκφράσουμε το διαφορετικό ,το έντιμο και το συλλογικό. Η απώλεια της ψυχικής επαφής μετά απ’ όλα αυτά πως θα επανέλθει , ας το συζητήσει η Δ.Ε.
Σήμερα η παράταξη έχει Δ.Ε. και Τ.Σ.Ε. και όλοι περιμένουμε τον σχεδιασμό της στρατηγικής της , την δημιουργία ομάδων εργασίας ,την ενεργοποίηση των μελών ώστε να συμβάλλουν στην δημιουργία του προγράμματος . Πολλά ακούγονται και άλλα τόσα λέγονται για το που θα πάει το καράβι.
Η Δημιουργική ομάδα πιστή στις αρχές και τις αξίες της ,κάτι το οποίο σας απέδειξε με την πρακτική της ,θα συνεχίσει να συμμετέχει στην προσπάθεια , διατηρώντας όμως τις επιφυλάξεις της . Σας προτρέπουμε να σταματήσει να κυριαρχεί στο μυαλό σας τα παλιά συστατικά και οι ιδιοτελείς στόχοι.

ΔΗΜ.Ο.Δ. , Δεκέμβριος 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου